Parencompetities in de vorm van Topintegraal wedstrijden.

Net als bij de ladderwedstrijden is er bij deze wedstrijdvorm één enkele competitiestand die alle paren omvat, terwijl de paren wel over twee of meer lijnen verdeeld zijn. De samenstelling van die lijnen verschilt per avond en en hier laat picolo ons in de steek.

3 manieren waarop je toch picolo kunt gebruiken:

1. De nette manier.

Hierbij doe je in picolo alsof je maar één lijn hebt (wat het in feite ook is) en je gebruikt daarbij één schema voor het totale aantal tafels. Voorbeelden van zulke schema's vind je in de picolodistributie, directory schema/Topintegraal. Een nadeel van deze methode is dat je de indeling handmatig naar het NBB-Rekenprogramma moet overbrengen, want je hanteert verschillende schema's. In picolo bijvoorbeeld één schema voor 28 paren, in NBB-R 2 schema's voor 14 paren. Dan stop je vervolgens de eerste 14 paren van picolo in lijn A en de andere in lijn B.

2. De laddermanier.

Zie de beschrijving van de laddercompetitie. Bij het opzetten van de competitie definieer je maar 1 lijn, bij het opzetten van een zitting voeg je een extra lijn toe (mag ook meer zijn). Nou moet je dan de verdeling van de paren over die 2 lijnen zelf doen, bijvoorbeeld ad random. Vervolgens kun je picolo de indeling binnen ieder van de lijnen laten optimaliseren. Dan kun je dus wel de NBB-R faciliteiten van picolo gebruiken zoals Halen, optimaliseren en brengen. Het spaart dus wat tijd vergeleken met methode 1, maar misschien niet eens zo geweldig veel, en de de indeling is niet optimaal.

3. Eén lijn.

De derde manier is om helemaal geen topintegraal te spelen. Dit lost het hele probleem oplost: hanteer zowel in NBB-R als in picolo uitsluitend één enkele lijn. Dat betekent dat je schema's maakt voor 26, 28, 30 ... 40 paren (afhankelijk van het aantal deelnemers) door combinatie van basisschema's voor 12, 14, enzovoorts. Is effe wat werk, maar met excel bijvoorbeeld wel te doen. Dat betekent dus dat je de tafels doornummert en niet meer tafel A1 .. A7, B1 .. B7 hanteert maar A1 .. A14. Ook de paren worden dan uiteraard doorgenummerd. Volgens mij kan NBB-R wel overweg met deze grote aantallen tafels per lijn. Om de schema's te importeren in NBB-R (oude versie) zie mijn programmatje Voegschematoe.