Nieuws over picolo en NBB-R

september 2019

Zoals bekend loopt de nieuwe versie van het NBB-rekenprogramma uit de pas met picolo. In deze versie is er geen plaats meer voor het programmatisch uitwisselen van gegevens met het programma picolo. De laatste versie die dit nog wel kon, 2.8, is nu helaas onbruikbaar geworden voor het publiceren van uitslagen via de uitslagenservice van de NBB. Wilt u toch de uitslagenservice gebruiken en zodoende meesterpunten verkrijgen, dan zit er niets anders op dan versie 4 van het NBB-Rekenprogramma te gebruiken. Gelukkig heeft de laatste versie, 4.3, eindelijk goede mogelijkheden om de ontmoetingen en de rusttafels te optimaliseren.

Bij het programma Bridge-It zien we een soortgelijke ontwikkeling. Hopelijk zal ook dit programma voorzien worden van een bruikbare methode voor het optimaliseren. Tot die tijd is mijn advies, blijf de oude versie, Bridge-It versie 4, gebruiken

Dit wil niet zeggen dat picolo niet zou kunnen werken naast NBBR4 of Bridge-It 5. Maar alle opdrachten van menu-optie "NBB-R" in picolo werken niet meer in combinatie met NBBR4. Wilt u toch NBBR4 gebruiken dan is de aangewezen weg:

Dit kost een paar minuten extra vergeleken met de oude methode. Even opnieuw optimaliseren als er op het laatste ogenblik een wijziging plaatsvindt komt dan waarschijnlijk in de knel.

Klik hier voor de homepage picolo.